paramedisch, instituut, school, onderwijs, tso, bso, hbo, hbo5, sense, se-n-se, verpleegkunde, apotheekassistent, chemie, tandartsassistent, leefgroepenwerking, verzorging, opleiding, mechelen

Paramedisch Instituut

Start Opleidingen 2e graad Techniek-wetenschappen (TSO)

Techniek-wetenschappen (TSO)

E-mail Afdrukken PDF
tw.jpg

De studierichting Techniek-Wetenschappen is één van de meest theoretische binnen het TSO. Ze is uitstekend geschikt om in de 3e graad verder te gaan in de richtingen Chemie en Farmaceutisch-Technisch Assistent. En later zelfs in studierichtingen uit het hoger onderwijs waar natuurwetenschappen een voorname rol spelen.

Wiskunde en natuurwetenschappen staan centraal. In vergelijking met de wetenschappelijke richtingen in het ASO krijg je een meer concrete wetenschappelijke vorming. Je ontdekt natuurverschijnselen aan de hand van praktische proefnemingen en voorbeelden. Fysica, chemie en biologie, daar heb je een hele kluif aan. Wij scherpen jouw handigheid aan maar werken ook aan het beredeneren en het bestuderen van wat we om ons heen zien gebeuren.

Als "handig verstandig" érgens op het niveau van de 2de graad gerealiseerd wordt, dan is het wel in de studierichting ‘techniek-wetenschappen’.

En uiteraard kan je genieten van de toffe sfeer en de uitstekende begeleiding van onze school.

tabel24 Bekijk de lessentabel

 

Meer weten?

info_30.pngStel je vraag!
Kom naar onze infodagen!


Toch niet wat je zoekt? Kijk dan even hier ...

TW, handig verstandig

  • Jij bent ...

  • Vooraf

Jij houdt van wetenschap en je bent niet vies van wat wiskunde. Je houdt je ogen open en wil weten wat er zich op wetenschappelijk en technisch vlak om je heen afspeelt. Je speelt met het idee om in de 3e graad en zelfs daarna verder te studeren in een richting waar wetenschappen een prominente rol spelen.

Voldoe je aan dit profiel? Twijfel dan niet en kom naar Techniek-Wetenschappen.

Om te starten in 3 TW of in 4 TW is er strikt genomen geen vooropleiding vereist. Toch spreekt het voor zich dat het alleen zinvol is om TW te beginnen als je weinig moeite hebt met natuurwetenschappen, als je toch enige wiskunde begaafdheid hebt, als bestuderen en beredeneren van een verschijnsel of een theorie je wel liggen.

Twijfel je of je bij ons mag/kan starten? Raadpleeg dan ook de officiële toelatingsvoorwaarden of contacteer ons.

Toelatingsvoorwaarden

Niet zeker of je mag starten?

Raadpleeg onze toelatingsvoorwaarden.

Nog niet zeker?

Contacteer ons.